A B-csoportban is papírforma

Nigéria – Urugay 1-2

Source: bbc.co.uk via Gabor on Pinterest

 

A dél-amerikaiak a vesztes nyitómeccs után már semmit sem bízhattak a véletlenre. Ezért a meccs elején nekirontottak Nigériának és fölényük lassan góllá érett, igaz, Lugano találata szerencsés körülmények között született.

Ezt követően azonban a Zöld Sasok kulturált, érett futballt játszottak, időnként látványos megoldásokkal fűszerezve a játékot, ami érthetően nagy sikert aratott az ilyesmire nyitott brazil közönség körében. Ezek után az egyenlítés nem is érdemtelenül érkezett, számos DreamTeam-játék menedszer nagy örömére Mikel remek megoldását követően.

Source: bbc.co.uk via Gabor on Pinterest

 

Tény, hogy az uruk tudatosan át is adták a területet és a kontrákban bíztak, tekintve hogy mindhárom klasszis csatáruk a pályán volt. Ennek az első félidőben még nem volt sok látszatja, ám a második félidőben aztán egy ellentámadás végén Forlan a vb-gólkirály önmagát idézve óriási gólt ragasztott.

Ezután a dél-amerikaiak jól szervezett védekezésén Nigéria nem talált fogást, igaz, az előző meccsen 3 gólt szerző csatárát, Oduamadit sérülés miatt az első féldiő derekától fogva nélkülözni kényszerült.

Uruguay elsősorban kiemelkedő képességű jáztékosainak, valamint rutinjának köszönhetően nyert és nagy lépést tett a továbbjutás felé, mert a 3. körben Tahiti vár rá, amely ellen Lugano ugyan nem léphet pályára, e az is lehet, hogy tudatosan sárgázta ki magát, hogy ne vigye tovább az első körös lapját az elődöntőbe.

Nigéria szimpatikus csapat, de ez a játék még levés lesz a spanyolok ellen ahhoz, hogy a továbbjutást is kiharcolhatja. Ráadásul a gólkülönbségeket is tekintve a legrosszabb kártyákkal rendelkezik.

2 hozzászólás a(z) “A B-csoportban is papírforma” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük