A Dortmund megverte a Bayernt!

Szuper kupadöntő volt!

Guardiola leckét kapott…

egyrészt Jürgen Klopptól, másrészt ez a vereség jelzi, van még házi feladat, amit meg kell oldania.

Persze, ne vonjunk le messzemenő következtetéseket! Alig egy hónapja készül a spanyol trénerrel a müncheni csapat, és egy teljesen új játékrendszert kell elsajátítaniuk, sok játékos számára teljesen új, szokatlan pozícióban. Ráadásul többen sérülés vagy a Konföderációs Kupa miatt nem csinálták végig az eddigi felkészülést, így velük Guardiola még nem kíván komolyan számolni.

De!

A meccset a jobb csapat nyerte, mégpedig az, amelyik pont úgy játszott, mint a Bayern München az elmúlt szezonban. Ez egy nagyon fontos tanulság!

Igen, a BVB a megszokott kerettel, a megszokott felállásban játszott, ráadásul hazai pályán. Mindez megkönnyítette a dolgát. Ám a bajoroknál láttam olyan hibákat, amelyek Guardiola-specifikusak.

Pepnek tudomásul kellene vennie, hogy a Bayern nem a Barca. Nem lehet velük ugyanazt a futballt játszatni, és jobban kellene építenie a meglévő erősségekre, erényekre. Természetesen Thiago tökéletesen érti és érzi ezt a játékot, nem véletlen, hogy eddig ő a Bayern legjobban szereplő játékosa, bizonytalanná téve Schweinsteiger jövőjét, ami szerintem igencsak elgondolkodtató mind Schweini, mind a német válogatott szempontjából. (Igaz, ez utóbbit nézve jó hír: a tavaly is szuper szezont maga mögött tudó Gündogan óriási formában van.)

Lehet, hogy olyan zseniális futballisták, mint Lahm vagy Robben tökéletesen alkalmazkodtak az új szisztémához, ám a többségnek látszólag vannak gondjaik még annak elsajátításával. Apropó, Lahm. Ő középpályára feltolva is hibátlanul teljesített, és most a megszokott posztján szélső védőként is a mezőny és abszolút a Bayern egyik legjobbja volt. (Két gólpassza meg önmagáért beszél.)

És apropó Robben! Azt már fel sem hozom, hogy vele kapcsolatban mekkorát tévedett Hitzfeld. Igaz, ehhez a holland futballista nagyon pozitív hozzáállása is kellett. Érdekes, hogy Arjen minden labdaérintését dortmundi füttykoncert kísérte. Nem azért, mert korábban vagy a meccsen sportszerűtlen lett volna, egész egyszeűen csak a góljaival (BL-döntő eldöntő találat és a BVB-t a német kupából kiejtő álomgól, ami még Puskás-díj esélyes idénre) már sok bosszúságot okozott a dortmundiaknak. És tessék! Most is ő szerezte mindkettőt!

Egy biztos: a Bayern nem ismétli meg a Barca 2009-es rekordteli trófehalmozását. Talán Jupp Heynckes-szel meg lett volna. Ám hosszabb távon, mégiscsak lehet, hogy beérik majd Guardiola munkája. Ahhoz viszont vissza kell térnie a 2009-es Barca agresszív labda(vissza)szerző mentalitásához, ami nem is olyan rég még jellemezte a Bayernt. E nélkül meg fog bukni…

És a Dortmund? Is this the beginning of a butiful friendship? Ahogy tavaly a Bayern számára egy fantasztikus szezon a Szuper Kupa megszerzésével indult?

Az mondjuk érdekes, hogy a Bayernhez nem elengedett gólgép Lewandowski nem talált be a kapuba, sőt nagyon még helyzete sem volt, de nagy kedvvel játszott és fantasztikus mezőnymunkát végzett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük