A hármas sípszó után

Barcelonából jelentjük… 30. rész

Kiküldött tudósítónk Barcelonából jelentkezik, hogy egy tengerparti tapas barból vagy a Camp Nou lelátójáról ossza meg velünk a világ egyik legjobb futballcsapatával kapcsolatos élményeit.

Hogyan maradt az FC Barcelona hosszú idő után először üres kézzel egy szezon után.

Egy uruguay-i, aki eldöntötte a spanyol bajnokságot

Szombat este véget ért az utóbbi évek legizgalmasabb bajnoksága. A bajnoki címet ezúttal nem a két gigász egyike, hanem a „kisebbik” madridi csapat, az Atlético hódította el. Tegyük hozzá, teljesen megérdemelten.

A Barcelona vitrinjébe idén nem kerül trófea, mind a bajnokságban, mind a kupában csak az ezüstérmet sikerült megszerezniük. Mondhatnánk, hogy ez azért nem szégyen, hisz a világ legerősebb bajnokságáról van szó. De Barcelonában nagy az elvárás, így ha semmilyen kupát nem nyernek, az kudarcnak számít. Ettől függetlenül a katalán szurkolók többsége nem fakadt sírva, tudják, hogy nem lehet egy csapat örökké a csúcson, és azt is tudják, hogy jövőre is esélyes lesz csapatuk az aranyéremre.

Ezt a bajnokságot viszont az a gárda nyerte meg, amelyik jobban akarta a sikert, jobban küzdött érte. Szűkebb kerettel és kisebb költségvetéssel, mint a Real vagy a Barca, de kőkemény munkával és akarattal, a végén már fogát összeszorítva nyerte meg a bajnokságot az Atlético Madrid. A Camp Nou közönsége pedig nagyon sportszerűen, felállva tapsolta meg az újdonsült bajnokot (na meg kicsit üzenve sajátjainak, hogy ilyen hozzáállást szeretne tapasztalni tőlük is a jövőben).

David Villa nyakába idén is arany került, ő is nagyon rászolgált a sikerre. És hétvégén ki tudja, talán a BL-arany is meglehet. Kicsit szomorú azonban, hogy Diego Costa és Arda Turan megsérült, ami nagy véráldozat a Matracosoknak, hisz ez a két játékos főszereplő volt az idei sikersztoriban (nem lebecsülve a csapattársakat, hisz az Atlético ereje a csapatjátékban van).

És a Barca: nos itt nagy változások vannak és továbbiak várhatók. Új edző, új játékosok, és a vérfrissítés után megpróbálnak újra feljutni a csúcsra a következő idényben. Persze nem lesz könnyű. Az idei 87 pont 5 éve még elég volt a bajnoki cím megszerzéséhez. Az Atlético és Real Madrid pedig nem lesz gyengébb jövőre sem.

A mostani bajnokság nagyon izgalmas és fordulatos volt. Csak a legvégén, a hármas sípszó után vált biztossá, hogy ki lesz a bajnok. Soha rosszabb idényt!

A spanyol foci szerelmeseinek pedig jövőre is lesz részük izgalomban és álomfociban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük