A Lewandowski-sztori vége?

 

Nemrég beszámoltam arról, hogy a Borussia Dortmund sztárcsatárát végül nem engedte el a klubja a Bayern Münchenhez. Aztán ráébredtek a vezetők, hogy a duzzogó focistát, más európai sztárklub azért még elvihetné, 2014-ben ugyanis lejár a lengyel támadó szerződése.

Vagy rákínálnak a fizetésére – jelentősen, és szerződést hosszabbítanak, vagy lemondanak az érte járó busás összegről (30 millió euró van rögzítve a szerződésében), hiszen különben jövő nyáron már ingyen távozhat.

Volt szó híresztelésekről, hogy bejelentkezett érte a Chelsea, a Manchester City és a Real Madrid is. Aztán az ügy végére most úgy tűnik, pont került. Robert Lewandowski marad a sárga-feketéknél. “Két hét múlva kezdődik a felkészülés. Szerettünk volna tisztán látni e kérdésben” – nyilatkozta Michael Zorc sportigazgató. (forrás: www.gmx.de)

Érthető a szempont, hogy tudni szeretnék, kivel tervezzenek a következő szezonra, mert egy Lewandowskit azért nem lenne egyszerű pótolni. Így is komoly erőket leköthet a Götze-utód keresése, bár ha csak ő lesz az alapemberek közül a távozók listáján, akkor még a jelenlegi kerettel is van esély egy hasonló szezonra.

Götze helyére egyébként az Ajax dán származású fiatal támadóközéppályása Christian Eriksen érkezhet, akit a Liverpool is kiszemelt magának, de a BVB-nek vannak jobb kártyái a leigazolására. Alább a két futballista egymás ellen a BL-csoportkörben:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük