Az új Szalai

Miután fél Európa aláírásáért üldözi a Borussia csatárát, Lewandowskit, Dortmundban elkezdtek gondolkodni az esetleges pótlására kiszemelteken. Szerencsére a Ruhr-vidéken sem az eszetlen költekezésben, hanem a tudatos építkezésben látják a jövőt. Éppen ezért külön öröm, ha a fenti célra egy magyar futballista került a látókörükbe.

Szalait egyébként hírbe hozták már más európai nagycsapattal is (végtére is nem akárki ő: a Real Madridtól került Mainzba 🙂 Ajánlólevélnek az őszi szezonban szerzett 9 gólja tudható be, na, meg a válogatottban nyújtott teljesítményének is…

Már az előző szezonja is jól indult, sajnos, akkor egy súlyos sérülés visszavetette. Most viszont minden adott nála, hogy még előrébb lépjen! Valóban minden adott?

Nos, korábban én több mindent hiányoltam nála, ami egy topcsatártól elvárható. Ilyen magasság mellett erős fejjáték, továbbá hogy testi adottságait a talajon is kihasználva több labdát tartson meg és játsszon le a felérkező társaknak. Ezekből a válogatott meccsek és a Bundesliga-találkozók során hosszú ideig nem sokat láttunk. Fájdalmasan tanulságos volt, hogy pl. a meglehetősen szerény képességű andorraiak ellen nem sikerült túl sok fejpárbajt nyerni, pedig csapattársai szorgalmasan, és persze eszetlenül ívelgették fel a labdákat…

A hiányosságok miatt Tuchel mester elővehette, és valószínűleg külön foglalkozott vele, mert Ádám már az ősz során több találatot fejjel ért el. Amit pedig ma lehetett látni tőle a Freiburg ellen, az több volt mint kielégítő – igaz, ezúttal meg a gól hiányzott 🙂 Szalai nagyon jól fejelgette le a labdákat, a felpasszoltakat megtartotta, sőt nagyon jól meg is játszotta őket. Nem rajta múlt, hogy nem született gól azokból a támadásokból.

Ha ezt a formát más csapatok ellen is állandósítani tudná, és megmaradna a gólerőssége is, akkor igenis helye van abban a Dortmundban, amely ha meg tudja tartani fiatal, tehetséges játékosai többségét, illetve jól igazolva pótolgatja őket (ld. Kagawa-Reus esetében), akkor az elkövetkező években Európa 10 legerősebb futballcsapata között lehet.

 

4 hozzászólás a(z) “Az új Szalai” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük