Brazília a spanyol modellt követi

Svájc-Brazília 1-0

Erre az eredményre bárki felkaphatná a fejét, hát még ha a születésének körülményeit is ismerné…

A brazilok babonásak lévén megijedhettek attól a ténytől, hogy még soha egyetlenegy Konföderációs Kupa győztese sem lett a következő évben világbajnok. Persze, minden sorozat megszakad egyszer – mint ahogy most éppen a brazilok veretlenségi sorozata is :-) – ám nem árt egy kis óvintézkedés.

Mint ismeretes, a spanyolok a világbajnoki trónhoz vezető úton egy Svájc elleni fiaskóval indítottak, igaz, az már a vb első csoportmeccse volt. Az a 0-1 azonban még véletlenül sem hasonlítható össze ezzel az eredménnyel! Akkor a helvétek összeszerencsétlenkedtek egy vezető gólt, majd csúszva-mászva kibekkelték a meccset.

Ezúttal azonban a gyakorlatilag legerősebb összeállításában játsszó Selecao egyenrangú partnerre talált a hazaikban. Végeredményként a döntetlen talán igazságosabb lett volna, ám Dani Alves Tokodyba átmenve (vagy csak “tippmixült”?) védhetetlenül helyezett fejjel a saját kapuja felső sarkába. A svájciak a vezető gól után sem álltak vissza és bátran vezettek támadásokat a további gólt nem kapó, ám sebezhető brazil védelemre.

Persze, a brazilokra is igaz, ami az olaszokra: épp visszaértek a strandról a meccsre. Az előző hosszú szezon és a Konföderációs Kupa után értelemszerűen még nem most kell a csúcson lenniük. Többeknek meg kell birkózni a klubjukban vagy éppen új klubjukban bekövetkező változásokkal is. Dante Guardiola új elvárásai mellett teljesen össze van zavarodva, Luiz Gustavo pedig sokadik csere lett az egyetlen posztra szűkült védelem előtti szűrő-szervező pozícióban és a távozáson gondolkodik (a tegnap legvalószínűbbnek hangzó verzió, miszerint a VfL Wolfsburghoz igazolna, számomra kérdésessé teszi, hogy meg tudja-e őrizni biztos helyét a brazil válogatottban. A Wolfsburg saját megítélésem szerint egy játékostemető, és legjobb esetben is csak egy szürke középcsapat a Bundesligában, miközben a Selecao-beli csapattársai rendre elitklubokban futballoznak – ahogy eddig ő is…), Neymar pedig még most szokja az európai levegőt a Barca új igazolásaként.

Ezenkívül Oscar, a pályára nem lépő David Luiz, Thiago Silva, Maxwell, Dani Alves és Marcelo is csak pár hete barátkozik a klubjához érkező új sztáredző teljesen új játékrendszerével.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>