Búcsú a Fekete Párductól

Ezzel a pár sorral már régóta tartoztunk, de szerettük volna előkeríteni egyik legkedvesebb emlékünket: egy fotót, amelyen az alomfoci.hu szerkesztői közösen álltak a fényképezőgép lencséje elé Grosics Gyula bácsival, az egyik legnagyobb magyar futball-legendával.

Gyula bácsi az Aranycsapat oszlopos tagjaként részese volt olyan fantasztikus győzelmeknek, mint az első Európa-bajnokságot megelőlegező Közép-Európa Kupa és a helsinki olimpia megnyerése. Tagja volt az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar válogatottnak.

Ha az MLSZ 14 évvel ezelőtt nem követ el egy meglehetősen bugyuta adminisztrációs lépést, akkor elmondhatnánk, hogy Gyula bácsi tagja volt annak a nemzeti csapatnak is, amely a labdarúgás történetének leghosszabb veretlenségi sorozatával bírt.

Mindazonáltal több külföldi szakvélemény alapján az Aranycsapatnak bérelt helye van az elveszített vb-döntő ellenére is minden idők 10 legjobb futballcsapatában.

Gyula bácsi e fantasztikus társaság meghatározó alakja volt, egy ideje már csak Buzánszky Jenő bácsival kettesben egy dicső magyar futballmúlt élő mementójaként. A brazíliai vb második napján Jenő bácsi egyedül maradt…

Köszönjük a szép sikereket, Grosics Gyula!

Isten nyugosztaljon, Gyula bácsi!

Kategória: Álomfoci-blog | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>