El Clásico

Barcelonából jelentjük… 18. rész

Kiküldött tudósítónk Barcelonából jelentkezik, hogy egy tengerparti tapas barból vagy a Camp Nou lelátójáról ossza meg velünk a világ egyik legjobb futballcsapatával kapcsolatos élményeit.

Ezúttal a hamisítatlan barcelonetai kiskocsma Estrella Damm- és Sangria-gőzös atmoszférájából számol be nekünk, milyen is volt az elmúlt évek egyik, hanem “a” legjobb Real-Barca meccse.

Feszültség nélkül nem telhet el egy ilyen rangadó. Pepe ezúttal csak fojtogatta kicsit Fabregast, miután Ramos összefejeltette őket. Legalább nem rúgta le senkinek a hátáról a mezét…

Nem szükséges frappáns címen gondolkozni, ugyanis ezt a Real Madrid-Barcelona mérkőzést csak ezzel a szóval lehet visszaadni: El Clásico.

Ezért hívják így a spanyol bajnokság két legnagyobb csapatának az összecsapásait. Megrendezni sem lehetett volna izgalmasabban ezt a találkozót. Minden volt benne, ami ennek a játéknak a sava-borsa: szép gólok, nagy iram, védések, gyönyörű megmozdulások,  tizenegyesek, bírói tévedések, adrenalin, tömegjelenet, kiállítás, érzelmek és dráma. Talán csak egy pályára beszaladó szurkoló vagy kutya hiányzott egyedül, de az talán már tényleg túlzás lett volna. A drámai fordulatok és végkifejlet mindenesetre zseniális volt és a magávalragadó hangulat, a kis barcelonetai bár szurkolói pedig (megannyi társukkal Barcelona-szerte) nem egyszer ordították a második félidőben, hogy „¡El Clásico!”, „¡Qué Clásico!”.

Sokat lehetne még írni Iniesta vagy Messi góljáról (a helyzeteket nem is említve), vagy Di Maríaról, aki meglátásom szerint a mezőny legjobbja volt és nagyon jól dolgozott össze főleg Benzemával. Lehetne írni ugyanitt a francia csatár góljairól, vagy helyzeteiről, amik eldönthették volna a meccset.

…és persze a büntetőkről: a Ronaldo elleni szabálytalanságról, ami ugyan a tizenhatoson kívűl történt, mégis tizenegyesből szerzett gólt azt követően az aranylabdás portugál. Vagy Neymar (mű)eséséről, amiről még a többszöri visszajátszás után is el lehet vitázni.

Messi pedig magabiztosan értékesített két büntetőt is és a katalán csapat talán egységesebb volt valamivel, így az utóbbi évek legizgalmasabb és legélvezetesebb El Clásicóján végül a vendég Barcelona nyert 4-3-ra.

Volt is öröm Barcelonában, na meg a szokásos durrogtatás. Ezzel a győzelemmel újraéledt a katalánok reménye a bajnoki cím megszerzésére. Jöhet a folytatás és az őrült versenyfutás az aranyért. Még mindig három csapat küzd a trófeáért és roppant izgalmak várhatók ezután is a spanyol bajnokságban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük