Jupp Heynckes is nevezett a DreamTeam-játékra!

A BL-győztes kispadját nyugodt nyugdíjaséletre cserélő német mesteredző már is unja magát, és mivel kihívásokra vágyott, összeállított egy csapatot az Álomfoci BL DreamTeam-játékára.

Igyekezett csak német játékosokból építkezni, de ez végül szerinte “wegen den strengen Regeln” (=a szigorú szabályok miatt) nem volt lehetséges. Ugyanakkor nagylelkűen rendelkezésünkre is bocsátotta válogatási szempontjait:

“Liebe Sportsfreunde!” (=Kedves Sporttársak!)

Sajnos, a számomra érthetetlen topligás megszorítások miatt lehetetlen volt német futballistát találni az angol, a spanyol, a német és az olasz bajnokságon kívül. Végül a Koppenhágában leltem egy fiatal tehetségre Marvin Pourie személyében. Más nem topligás csapatban egész egyszerűen nincs német focista (már ha a Basel bizonyos svájci és az Austria Wien osztrák játékosait nem annak tekintem :-), ezért két erős német kötődéssel rendelkező futballistát tettem még be a csapatomba: a Németországban született, itt nevelkedett és futballpályafutását a Bundesligában töltő Hamit Altintopot, aki a szívemnek szintén kedves Real Madridban is megfordult, és Marco Strellert, aki 2007-ben német bajnok volt a Stuttgarttal, ha jól emlékszem, ő szorította ki a csapatból az Önök Szabics Imréjét

Sokat törtem a fejem a különböző konstellációkon, és arra jutottam, a Bayernből két egykori játékosomat mindenképpen nevezem. Szerintem a csapat legjobb játékosa Philipp Lahm, aki nem véltelenül viseli klubjában és a válogatottban is a csapatkapitányi karszalagot. Philipp a védelem mindkét oldalán bevethető, és utódom, Guardiola alatt megmutatta, hogy a középpályán is megállja a helyét. Gólerőssége miatt, valamint azért, mert remélem, még nem felejtették el a fiúk, hogy irányításom alatt, mennyire jól működött a védekezés, őrá és Jerome Boatengre esett még a választásom. (Úgy hallottam, a Boateng-fiúkról készült egy egész jó cikk ezen a honlapon…)

Korábbi klubjaimból is szerettem volna beválogatni játékosokat, ezért került be a csapatba Khedira a Real Madridból, mivel Özil sajnos, már nem a Blancók játékosa, illetve Bernd Leno a Bayer Leverkusenből, habár ő akkor érkezett a klubhoz, amikor én már a Bayern kispadján ültem. Ám az U21-es válogatott kapusa, aki kiszorította Adlert a gyógyszertári csapat kapujából, nem lehet rossz választás, igaz, a Bayer 04 nem került könnyű csoportba.

Nem maradhatott ki a korosztályában a világ legjobbjának kikiáltott schalkés Draxler, és természetesen a nagy riválisom, Jürgen Klopp fiaiból is illett két játékost betennem a csapatba. Ez utóbbi döntésemben a posztjukhoz képesti gólerősségük befolyásolt, így lett Hummels és Reus a Borussia Dortmund képviselője a dreamteamemben.

A végén a védőkkel már bajban voltam, de az ágyús Mertesacker kisegített. Bízom benne, hogy meghálálja majd a bizalmat. A nevezett csapatom tehát:

Leno

Lahm – Mertesacker – Hummels – Boateng

Draxler – Hamit Altintop – Khedira – Reus

Pourie – Streller

 

Ha a foci a mindened,

úgy érzed értesz is hozzá,

ismered a Bajnokok Ligájában szereplő csapatokat és játékosokat,

van stratégiai érzéked,

NEVEZZ A DREAMTEAM-JÁTÉKRA!

MUTASD MEG, MILYEN JÓ MENEDZSER VAGY!

ÉS SZEREZD MEG A NYEREMÉNYEK EGYIKÉT!

http://alomfoci.hu/dreamteam-jatek/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük