Kaká utolsó esélye

20 évesen már világbajnok volt, 2007-ben BL-t és Aranylabdát nyert, ám a 2010-es vb, de legfőképpen a Real Madridhoz igazolása és térdműtétje óta kikerült a válogatottból és a királyi klubnál sem igen tudott gyökeret ereszteni. A nyáron Madridba érkezett azonban Mourinho helyére Carlo Ancelotti, akivel közösen legnagyobb sikereit jegyezhette még AC Milan-os korszakából. Ez a tény, továbbá az, hogy a legjobb életkorban van, az utolsó esélyt nyújtja egy másodvirágzásra, és arra, hogy beverekedje magát a Selecaoba (a válogatott csapatok beceneveihez bővebben itt olvashatsz >>>) a jövő nyári, hazai rendezésű világbajnokságig.

A klubban csapattársak és riválisok, a válogatottban a 2010-es vb-n csoportbeli ellenfelek voltak.

Tény, hogy Kaká még mindig világklasszis, de szerintem a Real elmúlt évekbeli játéka nem feküdt neki, kiváltképp azért nem, mert a saját posztján, a balszélső támadó középpályán a világ (második) legjobb futballistája a riválisa. Ronaldo mellett nem fér(t) egyszerűen oda, ahol a leginkább kibontakoztathatná a kvalitásait. A portugál már ott volt a Blancóknál, amikor Kaká odaigazolt, azaz a döntése szakmailag nem volt megalapozott. Utólag pedig már nehéz lett volna méltó helyre távozni, ráadásul a rekordösszegű átigazolási díja előrevetítette, legfeljebb valamilyen orosz vagy arab mágnás által eszement módon pénzelt, játéktudásban alacsonyabb színvonalat képviselő klubhoz tud igazolni.

Mi változott Ancelotti érkezésével? Úgy tűnik, Carlo papa megpróbál mindenképpen helyet találni egykori “keresztfiának” a csapatban, ehhez viszont el kellett mozdítsa Ronaldót a bal szélről. CR-t utolérte Messi sorsa és jó eséllyel kis területen mozgó egyedüli ék lesz belőle is, aki akár több gólt fog rúgni (még annál is!), mint amennyit az elmúlt években, de vissza fogják még sírni az igazi álomfoci-rajongók azokat az időket, amikor Messi és Ronaldo a széleken száguldozott és flikkflakkolt…

Kaká persze motivált, és hát azért a játéktudásban sincs hiány, de számomra félő, a brazilok által a Konföderációs Kupán megtalált játékstílusba ő már nem fér bele. Scolari nem Ancelotti, pedig ugye neki is van közös múltja Kakával, mégpedig nem is akármilyen…

Kaká fejesgólja az Inter elleni amerikai felkészülési meccsen

A hétvégén kezdődik a spanyol bajnokság. Szombaton egész jól ment az Inter elleni felkészülési meccsen, még gólt is szerzett. Kíváncsi vagyok, milyen szezonja lesz az egykori aranylabdásnak?

3 hozzászólás a(z) “Kaká utolsó esélye” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük