Kijut a magyar válogatott a vb-re?

A svéd mintát kellene követni

Európa-szerte mennek a nagy fogadkozások a még versenyben lévő csapatok háza táján: “a mi kezünkben a sorsunk…”

Szinte azt mondhatnánk, mindenki másnál igazabb ez az állítás Egervári Sándor fiaira. A bukaresti fiaskó után elúszni látszott minden, de a törökök visszahozták nekünk – és persze, legfőképpen saját maguknak – a reményt.

Csakhogy ehhez a reményhez idegenben meg kellene verni a hollandokat: igen, a 2 évvel ezelőtti 3-5, az észtek döntetlenje, majd a távoli rokonaink elleni gólzáporos győzelem, vagy az a tény, hogy a hollandok már biztos vb-résztvevők mind-mind bizakodásra adnak okot… De józanul belátva, a csodával lenne határos, ha nyernénk Amszterdamban.

Nem lehetetlen, és igenis hinni kell benne, de az tény, hogy most már közel 30 éves távlatban nem vertünk meg tétmeccsen nagycsapatot olyan szituációban, amikor az még számított. A 2011-es lenyűgöző diadal Svédország ellen (a helyszíni beszámolót itt olvashatod el »»») nem tekinthető annak, mert egyrészt végül az sem volt elég a továbbjutáshoz, másrészt pedig – bármennyire is tiszteljük a svédeket, akik rendszeres Eb- és vb-résztvevők – azért ők nem egy olyan topkategóriás csapatot jelentenek, mint a hollandok.

És ha már a svédek: ők ugye épp 2 éve az utolsó fordulóban verték azt a Hollandiát, amelyik 3 év alatt a vb-döntőt kivéve minden egyes tétmeccsét megnyerte! Akkor ugyanis az Oranjénak már mindegy volt, a svédek viszont azzal a győzelemmel pótselejtező nélkül jutottak ki az Eb-re. Bennem felvetül a bunda gyanúja is annak a mérkőzésnek kapcsán. Egyvalamit azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk:

A HOLLANDOKNAK MOST LÉTFONTOSSÁGÚ A GYŐZELEM!

Hogyan lehetséges ez, hisz már kint vannak a világbajnokságon. Igen, így igaz. Csakhogy! A vb-csoportok sorsolása az október 17-i FIFA-világranglista alapján történik. Ezek a selejtezők jelentik az utolsó alkalmat a ranglistán mozgolódásra. Az első kalapba Brazília (mint házigazda, helyezéstől függetlenül) és az első 7 helyzett kerül. Hollandia pedig jelenleg épp Brazília mögött 9. Azaz 2 helyet kell előre ugrania, hogy ne második kalapos legyen a sorsoláson, már ha nem akar mindenáron pl. a spanyolokkal, a németekkel, az argentínokkal vagy éppen akár a brazilokkal egy csoportba kerülni…

Egy hozzászólás a(z) “Kijut a magyar válogatott a vb-re?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük