Levante U.D. – FC Barcelona, 3. felvonás

Barcelonából jelentjük… 6. rész

Kiküldött tudósítónk Barcelonából jelentkezik, hogy egy tengerparti tapas barból vagy a Camp Nou lelátójáról ossza meg velünk a világ egyik legjobb futballcsapatával kapcsolatos élményeit.

Ezúttal saját készítésű fotókat is küldött nekünk.

Tíz napon belül a harmadik meccsét játszotta a két csapat egymás ellen. Barcelona általában inkább a napsütésről híres, ritkán esik, és ha igen, akkor többnyire éjjel szokott esni. Így volt ez tegnap is, a Camp Nou gyepét és sok szurkolót kiadós zápor áztatta, ami elől a nézők többsége igyekezett a karéjok alá bújni, olyan hatást keltve, mintha üres lenne a stadion. Na, persze bármelyik magyar csapat örülne, ha 25 ezer néző ülne a lelátóján, de Barcelonában ez idei negatív rekordnak számít. Mivel viszont már nem volt tétje a találkozónak és az időjárás sem kedvezett, sok néző döntött úgy, hogy inkább távolmarad. A Mundo Deportivo sportújság pedig 25 551 hősről cikkezett.

Csakúgy mint az előző két találkozó, ez is egy Levante góllal kezdődött, azonban a valenciaiak most sem tudtak továbbjutni egy találatnál. A bajnoki derbi első gólszerzője volt ismét a főhős: Vyntra fejelte rá a labdát Sergi Robertora. Először az eredményjelzőn a cseh-görög védő neve jelent meg, aztán módosították öngólra. A Barca pedig már az első félidőben fordított. Először Adriano szép találata jött, majd Puyol fejese. A rutinos csapatkapitány is szinte élő legenda a hazai szurkolók szemében, a gól után hosszan skandálta nevét a közönség.  Sőt, a katalánok már kifejezésként is használják a nevét: ha valaki nem adja fel soha, küzd és bármilyen akadály kerül elé, mindig visszatér és győzedelmeskedik, akkor úgy csinál „mint Puyol”. Ráadásul példaértékűen biztatja a fiatalokat is, Bartra ügyes megoldása után még labdaátvétel közben sem feledkezett meg társa megtapsolásáról.

A második játékrészben Alexis volt szemfüles és gyors kétszer, majd Fabregas adta meg a kegyelemdöfést. Ennek ellenére Pedro megmozdulásai nyújtották szerintem a legnagyobb élményt a szurkolóknak.

A hangulat a zuhogó eső és a kevés néző ellenére is jó volt. Az „eresz alá” behúzódó B-közép most akkusztikailag erősebbnek tűnt, mint mikor elnyeli a hangjukat a nagy tér. A vége ugyan kicsit unalmas lett; a nézők egymást fényképezgették, kihasználva hogy az eső a meccs végére kicsit alábbhagyott. 🙂

A Barca pedig sajnálhatja, hogy a Levante elleni bajnoki mérkőzésen csak egyszer talált be, nem pedig 4-szer, vagy 5-ször, ugyanis ezáltal értékes pontokat hullajtott el. Hétvégén mindhárom dobogósra nehéz feladat vár. A két madridi csapatnak baszk ellenfele lesz: az Athlético otthon fogadja a Real Sociedad-ot, a Real pedig Bilbao-ba látogat. A Barcelonának pedig a változatosság kedvéért ismét valenciai ellenfele lesz. Bár a „Denevérek” az utóbbi hat meccsükből csupán egyet nyertek meg, a Barcának azért nem lesz könnyű a jelenleg 10.helyen álló, de EL-indulásért küzdő Valencia ellen.

DreamTeam-játék menedzserek, ne feledjétek: február 15-ig tart a téli átigazolási időszak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük