Lewandowski marad Dortmundban

Európa egyik legkapósabb támadója nem lesz az idei szezonban taroló Bayern München játékosa. A Borussia Dortmund inkább lemond a 25-30 millió euró körüli bevételről, csak hogy megtartsa az elmúlt évek sikereiben komoly részt vállaló játékosát.

Én személy szerint örülök ennek a döntésnek: a józan ész győzött a kíméletlen profitszempontok felett. Ám ez a lépés nem marad következmények nélkül:

1. Robert Lewandowski értelemszerűen csalódott, mert az európai gigászhoz igazolhatott volna, ahol vélhetően nem epizódszerep és kispad várt volna rá.

2. Ugyanakkor a Bayernnek sem tenne jót, ha a legjobbakat magához csábítva meggyengíti a riválisait, mert nem lesz valódi, éles verseny. Lagymatag mezőnyben pedig lehetetlen fenntartani azt a színvonalat, amit az idei évben elértek.

3. Lewa átigazolása megmozgatta volna a transzferpiacot: Mario Gomez szinte biztosra vehető távozása ügyében is fordulat állhat be, mert amennyiben nem érkezik a Bayernbe egy sztárcsatár érdemes maradnia és felvenni a kesztyűt a kezdőbe kerülésért folytatott harcban, ami az edzőváltás miatt nem is lehetetlen kihívás. Jól meg kell fontolnia, mit lép, mert ő a jövő évi, ambíciózus vb-Nationalelf első számú jelöltje a csatárposztra, és komoly alternatívája nincs. Ám ha nem játszik rendszeresen (és nem hozza a szokásos gólveszélyességét), akkor Löw átállhat a spanyolok által az Eb-n sikerrel alkalmazott csatárnélküli játékra, amellyel egyébként már kísérletezett az idei szezonban. (Nem véletlen, hogy a selejtezők során eddig a legtöbb gólt nem egy csatár, hanem a támadó középpályás, és egyébként kevésbé gólerős Özil szerezte.

Ha Lewandowski nem távozik a Dortmundból, akkor a helyére sem kell igazolni senkit: így Szalai, Kiessling vagy egyéb felmerülő nevek sem kerülnek fel a sárga-fekete mezre.

Habár Lewandowski és a lengyelek nincsenek ott a Konföderációs Kupán, Te még elindíthatod a csapatodat: Confed Cup 2013 DreamTeam-játék >>>

2 hozzászólás a(z) “Lewandowski marad Dortmundban” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük