Miért nem nyeri meg Németország a foci vb-t

Német útkeresés a vb-ig címmel nemrég összeállítást közöltem a Nationalelf világbajnoki esélyeiről, amelyben szóba került a csatárkérdés problematikája is.

A hétvégén Joachim Löw a Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach mérkőzésre látogatott ki, ahol több válogatott, illetve utánpótlás válogatott német játékos is pályára lépett. Természetesen a riportereket, ahogy engem is, a leginkább a Stefan Kiessling esete foglalkoztatta, tekintve hogy a válogatott két oszlopos csatára Klose és Gomez továbbra is, illetve idén nyártól nem európai elitklubokban futballoznak, ami a formájukra is kihat.

Löw lehűtötte a kedélyeket: nála továbbra is a két korábbi sztárcsatár az, akikre építeni kíván, de természetesen mögöttük helyet kap(hat) minden tehetséges német támadó, így akár Kiessling is. Bár azért odaszúrva egyet megjegyezte, nála a meccs legjobbja Sidney Sam volt, aki 2 gólt rúgott és egy gólpasszt adott.

A kérdés azért is érdekes, mert miközben a Löw által megtekintett meccsen Kiessling értékesített egy büntetőt, valamint Sam mindkét gólját ő készítette elő a Bundesligában 3 forduló után 100%-os, BL-induló Bayer Leverkusenben, addig “riválisai” Olaszországban meglehetősen szürkén teljesítettek.

Gomez konkrétan sok nagy zicceréből egyetlen gólt sem tudott szerezni, egyszer üres kapura pár lépésről még a kapufát is sikerült telibe találnia. Klose legalább a mezőnyben jól teljesített, adott egy gólpasszt, ami inkább gólt megelőző passz volt és a találat elsősorban Hernanes zsenialitásának köszönhetően született, illetve kiharcolt egy tizenegyest. Gólt azonban ő sem rúgott… Ha ezek után a Bundesliga tavalyi gólkirálya, Stefan Kiessling még mindig outsider Löw számára, akkor szerintem nem ért a futballhoz…

Kiessling egyébként keserűen csak annyit mondott: számára a válogatott és a vb-álom elintézett kérdés, de ha mégis hívnák, természetesen szívesen megy. Na, ezek után, főleg a Kurányi-affér ismeretében, szinte biztosra vehető, hogy a német szövetségi kapitány nem fog számítani rá!

Egy hozzászólás a(z) “Miért nem nyeri meg Németország a foci vb-t” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük