Válasz szombat este

Barcelonából jelentjük… 29. rész

Kiküldött tudósítónk Barcelonából jelentkezik, hogy egy tengerparti tapas barból vagy a Camp Nou lelátójáról ossza meg velünk a világ egyik legjobb futballcsapatával kapcsolatos élményeit.

Hogyan szalasztott el a Barca megint egy kivételes esélyt, de leginkább a Real Madrid és milyen ajándékkal és egyben utolsó eséllyel lepte meg a sors a katalánokat?

Elche-lezték

A spanyol bajnokság végjátéka roppant izgalmasra sikerült, hisz két meccsel a vége előtt még mindig három csapat harcolt a bajnoki címért. Mostanra azonban kiderült, hogy a Real kiszállt a versenyből, hisz kikapott Galiciában a Celta Vigotól. Így már csak az Atlético Madrid és a Barcelona hódíthatja el a serleget, ráadásul az utolsó meccsen pont egymás ellen küzdenek majd a felek.

A Barca Elchébe látogatott és sajnos jóindulattal sem mondhatjuk, hogy izgalmas 0-0-t játszottak. Akadtak ugyan helyzetek, lehetőségek, főleg Alexisnek és Messinek, de végül nem született gól a találkozón. Egyik jóbarátom találóan értékelt a meccs után a sarki bárban: ez a mostani Barca olyan, mint a kétszer kiáztatott tea.

Nos, a katalánok már elég régóta rossz formában vannak, de így is megadatott nekik a lehetőség, hogy otthon a Camp Nouban, saját közönségük előtt bizonyítsák, érdemesek az aranyra. Az Atlético ugyanis újfent botlott, 1-1-et játszva a Málagával, és hiába voltak még óriási helyzetei a madridi csapatnak az utolsó percekben, végül fellélegezhettek a Barca-drukkerek. A döntő összecsapás szombaton lesz.

Az utolsó fordulókban születtett nem kevés meglepetés-eredmény, hisz az eddig többnyire magabiztosan szereplő sztárcsapatok rendre hullajtották a pontokat. Persze a tét is görcsössé tette őket, na meg azt sem szabad elfelejteni, hogy egy hosszú szezon végén járunk (és a kiesés ellen küzdő csapatok is minden erejüket összeszedve harcoltak a bennmaradásért). A hosszú kispadok ellenére a bajnokság, a kupa és a BL-meccsek leterhelték a topcsapatokat is.

A végére már csak egyetlen kérdés maradt…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük