A zseniális Messi döntőbe vezette Argentínát

Argentína – Paraguay 6-1

A gauchok leiskolázták Paraguay-t! Messi rúgott gól nélkül is fenomenális volt! Barrios megint betalált Romero kapujába. Ezek lehetnének a második elődöntő szalagcímei.

Messi 10-esre focizott Paraguay ellen.

Az argentinok semmit nem bíztak a véletlenre, bár az is igaz, a csoportkörben is simán vezettek 2-0-ra Villarék ellen, majd meg kellett elégedniük döntetlennel, és ezúttal is 2-0 után kis híján egyenlítettek Gerardo Martino argentin mester korábbi tanítványai. (Az argentin származású szakember 4 éve még Paraguay szövetségi kapitányaként jutott a döntőbe, most pedig Paraguay kiejtésével Argentína kispadján ülve.)

Messi nem talált a kapuba, relatív visszavontan játszott, helyzetbe is alig került, ellenben zseniális passzokkal szolgálta ki társait: 3 gólpasszt adott és 2 góllal befejeződő támadás is tőle indult. (Nem beszélve arról, hogy amennyiben ügyesebbek a társai, még további gólokat is szerezhettek volna passzaiból.)

A gauchok egyértelmű üzenetet küldtek a hazai csapat és a javukra sokat tévedő játékvezetők felé: félelmetes formában vannak és elcsalhatatlan a döntő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük