Messinek megint csak az ezüst jutott

Chile – Argentína 0-0 (tizenegyesekkel: 4-1)

Sanchez tizenegyese: Romero és Argentína a padlón, Chile a mennyekben.

Senki sem lehet próféta a hazájában…

Lionel Messinek az argentin válogatottal nem sikerül trófeát nyerni. Az olimpiai bajnoki cím óta felnőtt válogatott szinten nem jön össze semmi. 4 éve a hazai rendezésű Copa Americán még az elődöntőbe sem jutottak be, tavaly Brazíliában a vb-döntőt bukták el, ahogy most újra a Copán és újfent a döntőben véreztek el.

Az előzetes várakozásokra rácáfolva a döntő kiegyenlített találkozót hozott, és bár Messi klubbeli csapattársa a chilei Bravo kapuja előtt pattogott többet a labda, gól 120 perc alatt sem született.

A tizenegyespárbajban az argentin világklasszis megtette a magáét: belőtte az első tizit, társai azonban hibáztak, majd Messi ex-klubtársa Alexis Sanchez bevitte a végső döfést.

Ahogy korábban már írtunk róla, Messi nem rúgott (sok) gólt a Copán, ám irányító szerepkörben szenzációsan teljesített. A döntőn, ahogy egy éve a Mundialon is, már valamivel szürkébb volt, vagy csak sokkal jobban figyeltek rá az ellenfél védői (ld. Medel gyomorrúgását), és neki úgy tűnik, nincsenek olyan csapattársai, mint Maradonának voltak, akik a sztár semlegesítése esetén is képesek voltak nyerni és elhozni a trófeát…

Chile a korábbi szakaszokban nem elhanyagolható játékvezetői segítséggel, de összességében véve mégis az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítménnyel elhódította a Copát, ami ennek a kivételes generációnak vélhetően a legnagyobb sikere lesz.

Érdekesség még, hogy a bronzmeccsen Peru megvédte “címét”, ezúttal is 3. lett, Guerrero pedig Copa-történelmet írt, mert ezúttal igaz, Vargas-szal megosztva, de újra gólkirály lett!

Ladies and Gentlemen, kérjük, álljanak fel és ünnepeljék a Copa America 2011 és 2015 gólkirályát: Paulo Guerrerót!

Mondhatnánk, hogy 4 év múlva ugyanitt, de a tervek szerint jövő nyáron sokkal érdekesebb dolgok is történhetnek:

az USÁ-ban megrendezik a Copa America Centenariót, ami a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség, a CONMEBOL 100 évvel korábbi megalapítását ünnepelné, és ezúttal az első valódi Copa America, azaz a teljes kontinens (Észak-, Közép- és Dél-Amerika) részvételével megrendezett viadal lenne.

Persze, sok még a bizonytalanság a torna körül, és a jelenlegi FIFA-botrányok közepette még az is lehet, hogy elmarad. Messinek mindenesetre talán egy utolsó lehetőség lenne arra, hogy a válogatottal is elhódítson egy nagy trófeát…

"Messinek megint csak az ezüst jutott", 5 out of 5 based on 1 ratings.

3 hozzászólás a(z) “Messinek megint csak az ezüst jutott” bejegyzéshez


  1. bocsi tm h nem ide jön de nem tudja nekem valaki megmondani hogy a SIN melyik focicsapat rövidítése??

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük