Bosznia-Hercegovina – Portugália 0-0

Gólnélküli döntetlennel ért véget a talán legizgalmasabbnak várt pótselejtező. Ez az eredmény és talán a mutatott játék képe is Portugáliának kedvez, ám egy 1-1-es döntetlen a Fény stadionjában a luzitánoknak hozná el a sötétséget.

Az elején látszott, mindkét csapat tart egy kicsit a másiktól, és főleg azok világklasszis góllövőitől, ezért mindkét csapat ott szűkítette a területet, ahol csak tudta. Emiatt gyakran grundfoci-jellegű játék bontakozott ki, értelemszerűen C. Ronaldo és Dzeko ebben annyira nem jeleskedett. Azért fokozatosan némi összjáték is kibontakozott, főleg az egyénileg egyértelműen képzettebb portugálok részéről, akik több kapuralövései lehetőséget is kialakítottak. A hazaiak idegesen, sok hibával játszottak és csak egyéni játékkal operáltak a bátrabbjaik, főként Misimovic, akivel a portugál védők csak nehezen bírtak el. Dzeko egyetlen csatárként egyértelműen azt a feladatot kapta, hogy kímélje az erejét és várjon a megfelelő pillanatra, amikor lecsaphat…

A második félidőre némiképp felpörgött a meccs, köszönhetően a cseréknek, a portugáloknál a halvány Postiga helyére H. Almeida jött be, a bosnyákok pedig átálltak a kétcsatáros játékra, Ibisevicet is a pályára küldvén.

Előzetesen említettük a közvetítés alapján jogos portugál kritikát, a pálya gyepének alkalmasságát illetően. C. Ronaldónak sikerült is csúnyán mellé durrantani 14 méterről, miután Nani elegáns sarkazással tálalt elé, de az az igazság, hogy talán ennek köszönhetik, megúszták vereség nélkül, mert Ibisevic két ordító gólhelyzetben is nagyot hibázott, a labda ugyanis felpattant a rúgás előtt egy göröngyön… Így a rossz pálya a hazaiakat sújtotta inkább.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük