Az Aranycsapat 12 éve vesztette el legendás veretlenségi sorozatát

Puskás Öcsiről a nagy öregek a mai napig úgy tudják, 84-szeres válogatottságig vitte és ezalatt 83 gólt rúgott. Számukra az is evidens, hogy az aranycsapat 1950 és 1956 között mindössze egyetlen egyszer, sajnos, a lehető legrosszabbkor, a berni VB-döntőben kapott ki.

Csakhogy az MLSZ néhány évvel ezelőtt (2000-ben) nagy buzgalmában elismert egy további mérkőzést válogatott találkozónak, ezzel Puskás 85-szörös válogatott lett, góljai száma pedig szintén nőtt eggyel. A baj csak az, hogy egy 2:1-re elveszített mérkőzésen!
Így a veretlenségi sorozatnak lőttek!

A szóban forgó mérkőzés egyébként több szempontból is pikáns. Gyakorlatilag nem Szovjetunió-Magyarország összecsapásról van ugyanis szó, hanem a Moszkva-válogatott csapott össze a Budapest-válogatottal, amelyet gyakorlatilag valóban a két ország válogatott-találkozójának lehetett tekinteni. Mellesleg 1952-ben – még élt, ugye, Sztálin – nem illett mondjuk megverni a baráti Szovjetuniót. Pár nappal korábban egy ugyanilyen meccsen még döntetlen született, de lehet, hogy ekkorra már fentről leszóltak…

"Az Aranycsapat 12 éve vesztette el legendás veretlenségi sorozatát", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Egy hozzászólás a(z) “Az Aranycsapat 12 éve vesztette el legendás veretlenségi sorozatát” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük