Ezt vártuk!

A gyakorlatilag tét nélküli meccsen a Barca simán hozta a 3 pontot. Igaz, a “tét nélküli” megfogalmazás csak a hazai csapatra állt. A Malagának nagyon kellett(ek) volna a pont(ok), de erre alapból sem lehetett sok reménye.

A katalánok nem erőltették meg magukat, de ez is bőven elég volt. Ekkora különbség van a  Barca és egy ősszel jó eséllyel BL-ben vetélkedő együttes között… Persze, ha belegondolunk, hogy az idei BL-döntős Chelsea mennyire megalázóan alárendelt szerepet játszott az elődöntő két meccsén – célfutball ide vagy oda – akkor nincs mit csodálkoznunk.

Iniesta vezéregyéniség volt, a koncentráció és Xavi hiánya miatt azonban sok volt a pontatlan passz (ez persze nem annyira Andrésre volt jellemző, hanem inkább a többiekre), Messi mesterhármast rúgott, a csapat megdöntötte saját korábbi egy szezonban lőtt ligagólokban tartott rekordját, az abszolút La Liga rekordhoz ez is kevés lehet, mert a Real még előrébb jár.

Busquets pihent, Affelay hazai pályán is visszatért, ami kifejezetten örömteli esemény. Sajnos, a szezonvégi leeresztés egyre inkább érezteti a hatását. Nem hagyva figyelmen kívül azt a körülményt, hogy kerek két hét alatt 5. meccsét játszotta a csapat (egy fárasztó szezon végén) és ebben volt két BL-elődöntő meg egy El Clásicó is…

Nem jó ez a lecsengő ária, ha az Eb-t is szem előtt tartjuk. Kit visz akkor magával del Bosque? A ma is harmatos malagás Cazorlát? Ha nem a Barcára épül a Rojas, akkor az a csapat nem a világ- és Európa-bajnok társaság lesz, hanem csak egy jó csapat a sok közül…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük