Morten Olsen nagyon szűk kerete

A dán kapitány kollégáival ellentétben nem egy bővebb keretet jelölt ki, amelyből a későbbiek során kihúz majd neveket, hanem egy 20 fős listát készített, amely az ígéretek szerint legkésőbb május 24-én kiegészül 23-asra. Igaz, ettől függetlenül a kereten felül további 3 játékos (Anders Lindegaard, Jannik Vestergaard, Nicklas Pedersen) is meghívót kapott az edzőtáborba, ám a mester még meg kívánja várni a dán bajnokság hétvégi és jövő szerdai zárófordulóit.

A keret:

kapusok: Thomas Sørensen (Stoke City FC), Stephan Andersen (Évian Thonon Gaillard FC)

védők: Lars Jacobsen (FC København), Daniel Wass (Évian Thonon Gaillard FC), Daniel Agger (Liverpool FC), Simon Kjær (AS Roma), Andreas Bjelland (FC Nordsjælland), Simon Poulsen (AZ Alkmaar)

középpályások: Christian Poulsen (Évian Thonon Gaillard FC), Jakob Poulsen (FC Midtjylland), William Kvist (1. FC Nürnberg), Niki Zimling (Club Brugge KV), Thomas Kahlenberg (Évian Thonon Gaillard FC), Christian Eriksen (AFC Ajax), Michael Silberbauer (BSC Young Boys), Lasse Schøne (NEC Nijmegen)

csatárok: Dennis Rommedahl (Brøndby IF), Nicklas Bendtner (Sunderland AFC), Michael Krohn-Dehli (Brøndby IF), Tobias Mikkelsen (FC Nordsjælland)

Azt is mondhatnánk kis túlzással, hogy ennél a keretnél a magyar válogatott is érdekesebb névsort tud felmutatni, ne feledjük azonban, hogy a sötét lovak mindig veszélyesek, mert ismeretlenek is kiszámíthatatlanok, ráadásul ez a társaság a portugálokat megelőzve lett csoportelső a selejtezők során. A portugálokkal az Eb-n is biztosan találkoznak, mert velük együtt a halálcsoportba kerültek – a németek és a hollandok mellett.

Poulsenék Brazília és Ausztrália – azaz két, Európán kívüli ütős válogatottal mérkőznek meg a torna előtt. Ilyen erős csoportra csak ilyen ellenfelekkel lehet készülni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük