Adiós Mundial

A spanyol válogatott nem tudta megvédeni a címét és idejekorán búcsúzott a VB-től, de legalább emelt fővel tette ezt, hisz az utolsó csoportmeccsén legyőzte Ausztráliát. A 3-0-ra megnyert találkozón érdekes módon pont az a két játékos szerzett gólt először, akiknek a találatai olyan meghatározóak voltak ennek az aranygenerációnak sikereiben. Főleg a hat évvel ezelőtti EB-n, ami a kezdete volt a La Roja sikersztorijának.

Villa szerezte a mérkőzés első gólját, mégpedig egy gyönyörű mozdulattal, majd Torres csavarta el az ausztrál hálóőr mellett a Brazucát. Mintha csak egy megrendezett gálamérkőzés lett volna búcsú gyanánt.
Végül Mata állította be a végeredményt a meccs hajrájában. Így Spanyolország győzelemmel fejezte be világbajnoki szereplését, Ausztrália pedig pont nélkül végzett a csoport utolsó helyén. Azért kíváncsi lettem volna, mire jutnak az aussiek egy könnyebb csoportban. Főként a hollandok elleni teljesítményük alapján akár többre is lehettek volna hivatottak, mindenesetre szégyenkezni nincs okuk.

Barcelonában nincs fociláz. Talán a spanyolok korai búcsúja miatt is, de valahogy nincs az a hangulat, hogy mindenki a VB-t szeretné nézni. Magyarországon a legtöbb vendéglátóipari egység igyekszik legalább egy tévét beállítani, amin lehet nézni a meccseket. Mi magyarok már nagyon vágyunk egy kis sikerre a fociban. Csodálatos lenne visszatérni a futballelitbe, mint ahogy például Uruguay tette.

Vagy csak legalább ott lenni, megpróbálni és tisztességesen helytállni, mint Ausztrália.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük