Búcsú a Fekete Párductól

Ezzel a pár sorral már régóta tartoztunk, de szerettük volna előkeríteni egyik legkedvesebb emlékünket: egy fotót, amelyen az alomfoci.hu szerkesztői közösen álltak a fényképezőgép lencséje elé Grosics Gyula bácsival, az egyik legnagyobb magyar futball-legendával.

Gyula bácsi az Aranycsapat oszlopos tagjaként részese volt olyan fantasztikus győzelmeknek, mint az első Európa-bajnokságot megelőlegező Közép-Európa Kupa és a helsinki olimpia megnyerése. Tagja volt az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar válogatottnak.

Ha az MLSZ 14 évvel ezelőtt nem követ el egy meglehetősen bugyuta adminisztrációs lépést, akkor elmondhatnánk, hogy Gyula bácsi tagja volt annak a nemzeti csapatnak is, amely a labdarúgás történetének leghosszabb veretlenségi sorozatával bírt.

Mindazonáltal több külföldi szakvélemény alapján az Aranycsapatnak bérelt helye van az elveszített vb-döntő ellenére is minden idők 10 legjobb futballcsapatában.

Gyula bácsi e fantasztikus társaság meghatározó alakja volt, egy ideje már csak Buzánszky Jenő bácsival kettesben egy dicső magyar futballmúlt élő mementójaként. A brazíliai vb második napján Jenő bácsi egyedül maradt…

Köszönjük a szép sikereket, Grosics Gyula!

Isten nyugosztaljon, Gyula bácsi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük