Csalás és ámítás

Na, ezért lesz világbajnok Brazília!


Félreértés ne essék: nem a selecao tegnapi játéka nyűgözött le. Mindössze felidéződött bennem 2002 emléke, és hogy milyen erősen nyúltak bele a játékvezetők a meccsekbe. Közös pont: akkor is, most is Scolari volt a brazil szövetségi kapitány.

2002-ben a csoportmeccsen Törökország ellen több érdekes esemény is történt:

a törökök vezettek 1-0-ra, majd Roberto Carlos 6 méterről páros nyújtott lábbal csúszott rá Hasan Sasra a félpályánál – a megszerzett labdából indult támadás végén Ronaldo egyenlített. Aztán, hogy biztosra menjenek, a 16-os vonala előtt másfél méterrel (!) – azaz nem centiken múlott – történt lerántásra válaszul a dél-koreai játékvezető a 11-es pontra mutatott. Hogy a végén teljes legyen a bizonyosság, amikor Hakan Ünsal mérgében az álló Rivaldo sípcsontjára rúgta sípszó után a labdát, a brazil pedig fetrengésbe kezdett a fejét (hangsúlyozom, a fejét!) fogva, akkor ő is mehetett Alpay után a zuhanyzóba. Habár egyikük kiállításához sem férhetett kétség, és a brazilok végigtámadták a meccset, a részrehajlás egyértelmű volt. R. Carlos sem az említett becsúszásért nem kapott sárgát (mert ugye le sem fújták), sem pedig azért, amikor földbe gyalulta Ilhan Mansizt, aki okszival beesernyőzte őt a brazil 16-ostól nem messze…

A 16 között a belgák vártak a brazilokra és ha megnézzük az alábbi videót, kiderül: jobbak voltak a Vörös Ördögök! A mostani belga szövetségi kapitány Wilmots szerzett egy teljesen szabályos vezető gólt is, de érthetetlen (vagy nagyon is érthető módon) nem adták meg.

Az a brazil csapat tele volt világklasszisokkal és igazán nem szorult volna rá a bírói segítségre, mégis megkapta.

Mennyi az esélye, hogy nem kapja meg mindezt hatványozottan a jelenlegi szintén veretes garnitúra hazai pályán?

Láthattunk tavaly a Konföderációs Kupa döntőjében: meg lehet úszni akár 4-5 piros és 8-10 sárgalapot érő belépőt is simán.

Tegnap este a horvátok nagyon szervezetten és a kontráik révén kifejezetten jól futballoztak, győzelmet nem érdemeltek volna, de a vicc kategóriába tartozó tizenegyes és a 3. brazil gólt megelőző egyértelmű szabálytalanság után az embernek komoly kétségei támadnak, hogy korrekt volt-e a bíráskodás.

Mindez pedig nem vet jó fényt már most a vb-re. Nyerjen a legjobb, ha a brazilok azok, akkor ők, de ne így!

Egy biztos: a ma esti spanyol-holland már csak emiatt is öldöklő meccs lesz. A vesztes Brazíliával játszik a 16 között (már ha Chile nem kavar beJ), és nem sok jóra számíthat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük