Péntek 13

Kiküldött barcelonai tudósítónk a világbajnoki címvédőt ért megalázó nyitómeccset elemzi.

Végre megkezdődött a 20. labdarúgó-vb és rögtön a második napon a legutóbbi döntő párosítása volt terítéken. Minden barcelonai kis bár megtelt természetesen, de azért a csapos kacér mosollyal mondta, hogy nem kell asztalt foglalni előre, nem a Barca játszik.

A hollandok ott folytatták, ahol négy éve abbahagyták, és néha ámokfutókként aprították Spanyolország legjobbjait. A spanyolok tetszetős focit játszottak az első félidőben, a Gardiola-éra csúcsformában játszó Barcáját idézve. Aztán tizenegyessel vezetést szereztek a spanyolok (a játékvezetők munkáját ezen a vb-n is rengeteg kritika éri, teljesen jogosan, hisz még csak néhány meccs ment le és szinte mindegyiken előfordultak kicsinek nem nevezhető tévedések).

Aztán a szünet előtt egyenlített van Persie egy gyönyörű csukafejessel, mely azóta a mémgyártók kezdvenc témája lett. A második félidő pedig rémálom lett a címvédőnek. A hollandok megalázó vereséget mértek a spanyol csapatra, az egyik barcelonai sportlap „nevetséges kezdetnek” titulálta a találkozót.

A spanyolok kicsit talán babonásabb nép, mint a protestáns racionális hollandok. Nos, a péntek 13-a a hispán csapatnak sült el rosszul. Vagy talán nem is olyan rosszul? Ki tudja, hogy egy ilyen pofon, nem-e ad extra erőt és csak azért is győzni akarást a sztároknak, akik közül a legtöbben már mindent megnyertek, amit lehet?

Úgy gondoltam, ma provokatív cikket írok. Véleményem szerint ezzel a meccsel világossá vált, hogy Hollandia ezúttal sem lesz világbajnok. Nagyszerű csapat, néhány zsenivel soraiban (pl. Robben, aki nagyon élt a tegnapi meccsen), de szinte lehetetlen egy csapatot csúcsformában tartani egy hónapig. A döntő ugyanis csak akkor lesz, és pont a Robben-féle zsenikkel fordul elő sokszor, hogy egy-egy meccsen csapnivalóan játszanak és a csoportmeccsek után már nem lehet hibázni.

Spanyolország négy éve is vereséggel kezdte, úgyhogy még bármi lehet. Igaz, akkor nem volt talán ennyire megalázó, bár akkor a nem túl veretes svájci gárda mérte a csapást az Európa-bajnokra.

Egy valami nagyon tetszik eddig ezen a tornán. Minden meccsen esett gól és úgy tűnik, egyelőre a csapatok nem csak ölik a focit és próbálnak minden áron ereményre törekedni, hanem nyíltan, bátran játszanak. Reméljük így lesz továbbra is, bár félek, hogy az Anglia-Olaszország meccsel megkezdődnek a dögunalmas, nézhetetlen meccsek.

Hát, ne legyen igazam…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük