Sorsoltak a pótselejtezőkre

Kialakult a 4 pótselejtező párosítása, néhány pikáns összecsapás várható:Portugália-Bosznia-HercegovinaRonaldóék újra a volt jugoszláv tagköztársasággal kerültek össze a play-offon. Két éve a luzitánok oda-vissza 1-0-lal jutottak tovább. A bosnyákok vélhetően a portugál válogatottat szerették volna elkerülni a leginkább az első kalapból, de ha már így alakult, jó alkalom a visszavágásra. Amire szerintem ezúttal több az esély, mint a vb-pótselejtezőn volt. Ettől függetlenül egy kicsivel mégis a portugálok az esélyesebbek.

Horvátország-Törökország

Az ő főszereplésükkel most már biztos, hogy nem lesz olyan őrült negyeddöntő az Eb-n, mint legutóbb, amikor is Klasnic a 119. percben szerzett vezetést déli szomszédainknak egy “vallatósan” rossz meccsen, ám fél perc múlva Semih Sentürk egyenlített és a tizenegyespárbajban a törökök éltek a lélektani előnyükkel. A selejtezőn eddig olyan nagyon meggyőző teljesítményt egyik csapat sem nyújtott, de hiányozna mindkettő a tornáról (és az egyik fog is!), különösen a törökök legutóbbi Európa-bajnokságon bemutatott többszöri látványos feltámadása…

Írország-Észtország

Ebből a párosításból bárki megy tovább, biztosan olyan csapat lesz ott az Eb-n, aki 4 éve nem volt ott. Az íreknek áll inkább a zászló, de ha már balti államról van szó, emlékezzünk Lettország esetére. Ráadásul ez az észt csapat már maga mögött tudhat néhány meglepő bravúrt. Az íreknek pedig csak azt kívánhatjuk: ha mégis kiesnének, legalább ne egy kezezés okán!

Csehország-Montenegro

Innen is lehet egy Eb-újoncunk. Az első kalapos csapatok közül talán éppen a csehek ellen nem esélytelenek Vucsinicsék. Ez egy igazi kiegyenlített erőviszonyokra utaló párharc. Azért a Montenegronak nem árt felszívnia magát, mert legutóbb simán kikaptak Svájctól, amelynél a cseh válogatott semmiképpen sem gyengébb…

Talán ide kapcsolódó hír még, hogy Rooney a Montenegro ellen begyűjtött piros lapjáért 3 meccses eltiltást kapott, így a csoportkört mindenképpen kihagyja, s ki tudja, utána lesz-e még esélye pályára lépni?

2011.10.11Eb-pótselejtezők
Amint ismeretes a 9 csoportmásodik közül Svédország besétált az Európa-bajnokságra, míg a maradék 8 csapat pótselejtezőt vív 4 párban, amely párharcok győztesei szintén kvalifikálják magukat.Hihetetlen, de a 8 csapat között 4 olyan is van, amely az UEFA-ranglista alapján bőven Magyarország mögött van! Sőt, Észtország mögött már csak jóformán a miniállamok (San Marino, Andorra stb.) vannak.A selejtezők sorsolása október 13-án lesz Krakkóban. Az UEFA-együttható alapján két kalapba sorolják a csapatokat. A kiemeltek a visszavágón játszhatnak odahaza.

Az 1. kalapban lesz:

Portugália
Írország
Csehország
Hor vátország

A 2. kalapba került:

Bosznia-Hercegovina
Törökország
Montenegro
Észtország

A bosnyákok és az írek legutóbb vb-pótselejtezőn elvéreztek, de lehet, hogy ezúttal több esélyük van. Olyan kifejezetten meggyőző selejtezős teljesítményt ugyanis egyik első kalapos sem mondhat magáénak. A bosnyákok ezúttal is megkaphatják a portugálokat, de immáron talán tényleg több eséllyel.

Észtország és Montenegro első alkalommal juthat ki nagy labdarúgó eseményre. Ez a két csapat talán a legtöbb első kalapos álma lenne a sorsoláson, ám nem árt az óvatosság: az észtek pl. két vb-résztvevőt is maguk mögé utasítottak, Montenegro pedig egyszer sem kapott ki az angoloktól…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük