Vb 2022 dreamteam-játék – negyeddöntők

Lezajlottak a negyeddöntők, köztük vaskos meglepetéssel és a két legkiegyenlítettebb párharcában nagyon jó meccsekkel. Afrika és az arab világ legjobb eddigi vb-szereplésével. Sokan sajnálhatják, hogy nem nevezték Zyecht vagy még inkább Hakimit, hiszen a Marokkói válogatott rendre 0-ra védekezik.

A hollandok visszajöttek a meccsbe Argentína ellen, bár olyan gólszerzővel és előkészítőkkel, akikre joggal nem gondoltak a nevezők. Az angol-francia meccs után pedig azért potyoghatnak a könnyeink, mert a kieső Anglia is megérdemelte volna, hogy legalább a 4 közé jusson, de a sorsolás úgy hozta, hogy csoportelsőként továbbmenetelve is a 8 között a címvédő és talán a torna jelenleg is legnagyobb esélyese ellen kellett mérkőzniük.

A brazilok és a portugálok esetében pedig komoly hiányérzetünk lehet, hiszen a vb-n mutatott eddigi játékuk alapján több kellett volna tőlük. Tény, hogy 2 nagyon jól szervezett ellenféllel álltak szemben, de azért a tizenegyes párbajra bízni a brazilok esetében úgy, hogy a horvátoknak ilyen erős közelmúltbeli statisztikájuk van a tizi-párbajokról, jelezve, hogy mentálisan elképesztően erősek, ráadásul náluk volt a dupla lélektani előny: vesztes állásból felálltak (sokadjára) 2. otthonról a nyomás kisebb volt mint Brazílián, akiktől a minimum elvárás volt a vb-cím és ezzel úgy tűnik, nem tudtak megbirkózni.

A portugálok pedig eléggé ötlettelenül futballoztak ahhoz képest, hogy annyi kreatív játékosuk van. Ezzel szemben már Hollandia sokkal több dicséretet érdemel, mert a 68 éves Van Gaalban volt annyi rugalmasság, hogy feladja a megszokott játékstílusát és egy olyan megoldásra váltson, amelyhez megfelelő cseréket is végrehajtott: és ez a húzása bejött, legalább hosszabbításra tudták menteni a meccset. Ott viszont már a tizenegyes párbajra játszani az ellen az ellenfél ellen, ahol tizenegyesölő a kapus, a saját kapus tapasztalatlan, meglehetősen kockázatos volt.

Létrejöhet újra az előző vb döntő párosítása. Ami mellett eléggé meglepő, de egy horvát játékost sem nevezett senki, és ahogy említettük, marokkóit sem.

Azaz néhány argentin és francia játékoson fog múlni a Vb-dreamteam cím sorsa. Ráadásul ebben elég nagy az átfedés.

A fordulót GMark007 nyerte a búcsúzó Kane-jének is köszönhetően, ám T. Gábor eközben is 3 további ponttal tudta növelni előnyét. A szűkös versenyben maradt játékoslista miatt könnyen lehet, hogy ezt az előnyét már nem sikerül ledolgozni D. Ernőnek.

T. Gábor 12 éve mindössze 2 ponttal tudta megelőzni riválisát az első helyért. Most úgy néz ki simább lehet a vb-dreamteam győzelme. De azért ne kiabáljuk még el a végét!

Az 5. forduló tabellája:

1Gmark00721
2T. Gábor18
3D. Péter16
3D. Ernő15
5Papi9

Összetett állás 5 forduló után:

1T. Gábor173
2D. Ernő165
3Gmark007149
4D. Péter137
5Papi105

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük