Európai pótselejtezők párosítása

Tegnap kisorsolták az UEFA vb-pótselejtezőinek párosításait. A slágermeccs a svédek és a portugálok között várható, de érdekes csemegének ígérkezik a franciaukrán párharc is.

Mondd, te kit választanál?
Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic. Egyikük nem lesz ott a vb-n…

 A két válogatott játékában meghatározó a fenti képen látható sztárok szerepe. A svédek talán jobban függenek Zlatantól, ugyanakkor a portugálok sokszor még Ronaldóval a soraikban sem elég meggyőzőek. Illett volna megnyerniük a csoportjukat az oroszok előtt, de kétszer sem bírtak Izraellel (oda-vissza döntetlent játszottak). Viszont rutinos pótselejtezősök, és ezt az akadályt sikerrel szokták venni. A németek ellen Zlatan nélkül játszó északiakban látszott nem kevés potenciál, de azért ennek a párosításnak, ha csak egy kicsivel is, de a portugálok az esélyesei.

Franciaország tavaly nyáron az ukrajnai Eb-n simán verte a házigazdát, ám azóta szerintem az északkeleti szomszédaink sokat fejlődtek. Az angolokkal például oda-vissza ikszeltek a selejtezők csoportkörében, és intő jel lehet Deschamps csapata számára, hogy az ukránok idén még nem kaptak ki, sőt egy-egy Anglia és Kamerun elleni gólnélküli döntetlent leszámítva minden meccsüket megnyerték. Azért itt is igaz: egyénileg jobb játékerőt képvisel a Tricolore, főleg ha Ribery húzza őket.

Románia kapcsán elgondolkodhatunk: talán ez várt volna ránk? Görögország? Habár pontszám tekintetében a görögök a legjobb csoportmásodikként végeztek, és csak rosszabb gólkülönbséggel maradtak le az egyenes ágon megvalósuló kavilifikációról, azért a többi alternatívával szemben talán a legszerencsésebb ellenfél. Persze, nem illik lebecsülni őket. Ezt megmutatták az Eb-n is. Maradjunk annyiban, Románia nem ellenfél a helléneknek, de ha valaki ellen, hát ellenük lehet keresnivalója a keleti szomszédunknak.

Régiónk erején jelezve egyik déli szomszédunk is pótselejtezőt játszik, mégpedig a világranglistán a többiektől jócskán leszakadó Izlanddal. Én ugyanakkor, ha valahol meglepetés születhet, hát azt éppen az izlandiakból nézem ki, persze a horvát válogatott lényegesen jobb erőt képvisel, de az utóbbi időben nem volt olyan meggyőző a játéka, mint azt a kerete és akár közelmúltja alapján is várhatnánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük