Harry Wilson nyugdíjba küldte Bale rekordját és a nagyapját

Habár Wales utolsó előtti lett a selejtező csoportjában, mégis az egyik legfigyelemreméltóbb érdekességgel szolgált a zárófordulóban.

A múlt és a jövő találkozása a jelenben. Craig Bellamy búcsúmeccsén a debütáns Wilsonnal pacsizik.

Nem, nem azért, mert leikszeltek a már vb-résztvevő belgákkal, és nem is azért, mert Craig Bellamy bejelentette visszavonulását és gyakorlatilag ez volt az utolsó tétmeccse a válogatott mezében… Hanem azért, mert egy bizonyos Harry Wilson a 87. percben pályára léphetett és ezzel debütált a wales-i válogatottban. A nevezetes úriember, egész pontosan fiatalember mindössze 16 éves és 207 napos, és ezzel ő minden idők legfiatalabb válogatottja a szigetország labdarúgásának történetében. Gareth Bale – aki mostanában inkább egy másik rekord kapcsán ismert – a korábbi rekorder, 108 nappal idősebb volt, amikor először mutatkozhatott be címeres mezben.

De nem csak Bale rekordját küldte nyugdíjba a Belgium ellen 1-1-re végződött mérkőzésen az ifjú Wilson. A nagyapja mintegy 15 évvel ezelőtt, unokája 18 hónapos korában meglátott benne valamit, ahogy a kisfiú a labda után mászott a szobában és nem is lenne igazi brit, ha nem fogadott volna a wrexhami bukmékerirodában rá, hogy a kölyökből egyszer válogatott futballista lesz.

50 fontot tett fel az akkor még hihetetlennek tűnő jövőképre – 2500-szoros odds-szal! Nos, az unoka megszolgálta a bizalmat. A nagypapa 125 000 fontot nyert, és a tervezettnél egy évvel korábban nyugdíjba is vonult a tetemes összegnek köszönhetően. A meccs előtt úgy búcsúzott el a főnökétől, hogy ha Harry pályára lép, akkor rá a jövőben ne számítson… 🙂

Nyilatkozata szerint juttat a nyereményből az unokának is, aki jelenleg a Liverpool utánpótlásában fejlődik, ám szerintem, ha így folytatja, Harry Wilson nem lesz rászorulva anyagi támogatásra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük