DreamTeam esélylatolgató a döntő előtt

Most már tényleg olyan nagy átfedések, illetve minimális különbségek lehetnek csak az “életben maradt” játékosok között, hogy érdemes elmerengeni azon, a döntő kimenetele milyen formában befolyásolhatja még a helyezéseket.

Mint tudjuk, V. Sándor (149) 4 ponttal vezet a 2. fordulótól az 5-ig vezető Bá. Attila (145) előtt. Kettejüket a még dobogós M. Zsolt (128) vagy a 4. helyezett Lady Lidocain (127) csak nagyon extrém esetben előzhetné meg, de amint látjuk, ők is nagy küzdelmet vívnak még a 3. helyért.

V. Sándor mondhatni nyugodtan hátradőlhet a karosszékében, mert neki mindegy ki nyeri meg a döntőt: van 2 olasza és 2 spanyolja is. (És most tekintsünk el attól, hogy meg nem erősített híresztelések szerint Sándor az olasz labdarúgás szerelmese 🙂 Ezzel szemben Attilának ugyanis csak 2 spanyolja van, nem kérdés tehát, ő kinek fog szorítani a döntőn. De amint utaltam rá, a spanyol győzelem nem elég ahhoz, hogy visszavegye az első helyet.

Attila csapatában Casillas és Torres maradt talpon, a Sándoréban Casillas, Arbeloa, Pirlo és de Rossi. A spanyolok kiváló kapusa tehát nem oszt, nem szoroz, ráadásul Sándor rendelkezik még egy spanyol védővel. Mellette szól, hogy szinte 100%-ig biztosan pályára lép mind a 4 játékosa, míg Attilának izgulnia kell azért, hogy del Bosquénak végre megjöjjön a józan esze és kezdőbe állítsa Torrest. Olasz győzelem esetén, nem vitás, kié a pálma. De! Ha olyan extrém helyzet állna elő, hogy 5-4-re nyer az azurri és mind a 4 spanyol gólt Torres jegyezné, akkor a két olasz hozna 6 pontot, Torres viszont 12-t és így összesítésben Attila 2 ponttal nyerhetné a versenyt. Persze, ha de Rossi gyomorrontást kap ma este, Pirlo pedig melegítés közben meghúzódik (az ő korában már nem lehetetlen…), mégis az olaszok nyernek, akkor elég Torresnek két gólt vágni (mondjuk kikapnak 3-2-re). Mindezek a forgatókönyvek azért elég valószínűtlenek!

Döntetlen esetén is Sándornak áll a zászló, ám ha 2-2 az eredmény, Torres kétgólos, se Pirlo, se de Rossi nem szerez gólt, akkor holtverseny alakul ki az első helyen. 3-3-nál és Torres trilánál megintcsak Attila a nyerő.

A történet akkor sem válik sokkal érdekesebbé, ha a spanyolok nyernek: Torresnek mindenképpen gólt kell rúgnia és nem árt, ha közben a spanyolok is beszednek legalább egy gólt. Talán az egyetlen reális esélye Bá. Attilának, ha Spanyolország 2-1-re diadalmaskodik, se Pirlo, se DDR nem szerez gólt, Torres ellenben kettőt rúg. Amint látjuk, azért a fogadóirodáknál V. Sándor végső győzelmére a legalacsonyabb az odds.

Nézzük a dobogó 3. foka körüli tangót! M. Zsolt szintén 4 játékost tudhat a döntőben: Casillas, Ramos, Montolivo, Balotelli. Lady Lidocain lehetséges pontszerzői: Buffon, Marchisio, Arbeloa, Fabregas. Zsoltnak majdnem biztos, hogy kezdő lesz mind a 4 játékosa, Lady Lidocainnak pedig majdnem biztos, hogy pályára lép mind a négy. Ráadásul mindkettőjüknek vannak potenciális gólszerzőik. Fabregas lehet egy kérdéses pont, miszerint kap-e játéklehetőséget. Ha igen, akkor egy góllal akár el is döntheti a bronzérem sorsát. Csakhogy ez az egy gól nem születhet 1-0-ás meccsen, a 0 kapott gól ugyanis Zsoltot jobban segíti, mint Lady Lidocaint.

Kettejüknek egyébként nem árt hátrafelé tekintgetni sem, mert különös konstelláció esetén F. Csilla (123), vagy akár T. Gyula (120) is beelőzheti őket, igaz, az ő négyeseikben vannak azért bizonytalansági tényezők. Csilla Casillas, Bonucci, de Rossi, Torres jó szereplésében bízhat. A 0 kapott gól rajta nem segít, a 3 mezőnyjátékosának gólt-gólokat kell lőnie. És ebben eddig csak Torres volt jó, az elődöntőn viszont pályára sem léphetett…

T. Gyula ilyen szempontból bizakodóbb lehet két City-játékosa (Balotelli és Silva) miatt, bár az utóbbi az elődöntőben halványan teljesített, így akár ki is maradhat a csapatból, Maggioja viszont az eltiltás letöltése után sem túl esélyes a csapatba kerülésre, Casillas-szal pedig nincs előrébb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük