Trombita, dobpergés és vesszőfutás

Barcelonából jelentjük… 15. rész

Kiküldött tudósítónk Barcelonából jelentkezik, hogy egy tengerparti tapas barból vagy a Camp Nou lelátójáról ossza meg velünk a világ egyik legjobb futballcsapatával kapcsolatos élményeit.

Bár a fenti jelzőre az utóbbi időben egyre kevésbé szolgál rá a katalán csapat…

A Valladolid a padlóra küldte a Barcát. Feltápászkodni viszont magának kell…

A barcelonaiak többségének ezen a hétvégén a hangos dobpergés és trombitaszó miatt zúgott a füle, amivel a telet próbálták elűzni. Ez úgy tűnik sikerült, hiszen kellemes tavaszi idő és gyönyörű, szikrázó napsütés van azóta is a katalán tengerparton.

Szeretett klubjuk hétvégi kirándulása ezzel szemben már nem volt sikeres, a kiesés ellen küzdő Valladolid óriási bravúrt hajtott végre és a címvédővel szembeni győzelmével otthon tartotta a három pontot. A Barcelona, amely egyre nehezebb helyzetbe kerül a bajnoki címért folytatott küzdelemben, nem tudta behúzni ezt a „papíron” kötelező győzelmet a kis kasztíliai csapat ellen. Fausto Rossi első félidőben szerzett góljával nyert a Valladolid, mégpedig nem érdemtelenül.

Helyzetek mindkét oldalon akadtak, bár egetrengető ziccerekről nem nagyon tudunk beszámolni. A Barcások persze próbálkoztak, főleg miután hátrányba kerültek. Messi volt a legaktívabb kapuralövés tekintetében, de nem a szokásos rúgótechnikáját csillogtatta ő sem. Mariño, a Real Valladolid kapusa pedig fáradtabb napjain valószínűleg ilyen kapusedzésről álmodik, hogy ne kelljen megerőltetnie magát.

Talán az időpont volt túl korai a Barcelona játékosainak, akik a meccseik többségét este szokták játszani. Vagy tényleg komolyabb problémák vannak a csapattal, hisz az utóbbi hetekben több vereség és nyögvenyelős győzelem is becsúszott, ami csak a manchesterieknek adhat bizakodásra okot. Bár a Camp Nouban nyerni, főleg két góllal szinte lehetetlen, de a Barcának nincs jó szériája és a City feltehetőleg megpróbálja ezt kihasználni majd szerdán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük