A japánok már kijutottak a vb-re!

Habár a távolkeletiek elbukták a Jordánia elleni legutóbbi vb-selejtezőjüket, matematikailag már biztos, hogy a világbajnoki részvételt jelentő első két hely valamelyikén végeznek csoportjukban.

Ha mostantól egyetlen egy pontot sem szereznek, Jordánia még épp utolérheti őket, ám az egymás elleni eredmények tekintetében Japán jobban áll.

Ausztrália és Irak egyaránt megelőzheti pontszámban Japánt, de csak külön-külön. Együtt azért nem, mert mostantól minden meccset nyerniük kell, miközben egymás ellen is játszanak még…

Nem mellesleg, mindkettő pályára lép még Kagawáék ellen is, azaz a japánok közvetlen beavatkozással is maguk mögött tarthatják riválisaikat.

 

Érdekes, hogy a jelenlegi japán válogatott erőteljesen Bundesliga-centrikus lett. A bővebb keretben 9 olyan játékos is Alberto Zaccheroni szövetségi kapitány rendelkezésére áll, aki a német élvonalban keresi a kenyerét. És ehhez a listához még nyugodtan hozzászámíthatjuk Sindzsi Kagawát, akinek a vezérletével tavaly bajnok lett a Borussia Dortmund, és aki azóta már a Manchester Unitedben rúgja a labdát.

Többségük szürke eminenciásként megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt egy-egy közepes erősségű vagy kis csapatban. Uchida azonban már BL-elődöntőig menetelt a Schalkéval két éve, Hasebe volt már bajnok a Wolfsburggal, Kiyotake és Inui pedig a Bundesliga legjobb kreatív középpályásai között tartható számon.

Gotoku Sakai (Stuttgart)

Atsuto Uchida (Schalke)

Hiroki Sakai (Hannover)

Hajime Hosogai (Leverkusen)

Makoto Hasebe (Wolfsburg)

Hiroshi Kiyotake (Nürnberg)

Shinji Okazaki (Stuttgart)

Takashi Inui (Frankfurt)

Takashi Usami (Hoffenheim)

 

4 hozzászólás a(z) “A japánok már kijutottak a vb-re!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük