Adiós Mundial

A spanyol válogatott nem tudta megvédeni a címét és idejekorán búcsúzott a VB-től, de legalább emelt fővel tette ezt, hisz az utolsó csoportmeccsén legyőzte Ausztráliát. A 3-0-ra megnyert találkozón érdekes módon pont az a két játékos szerzett gólt először, akiknek a találatai olyan meghatározóak voltak ennek az aranygenerációnak sikereiben. Főleg a hat évvel ezelőtti EB-n, ami a kezdete volt a La Roja sikersztorijának.

Villa szerezte a mérkőzés első gólját, mégpedig egy gyönyörű mozdulattal, majd Torres csavarta el az ausztrál hálóőr mellett a Brazucát. Mintha csak egy megrendezett gálamérkőzés lett volna búcsú gyanánt.
Végül Mata állította be a végeredményt a meccs hajrájában. Így Spanyolország győzelemmel fejezte be világbajnoki szereplését, Ausztrália pedig pont nélkül végzett a csoport utolsó helyén. Azért kíváncsi lettem volna, mire jutnak az aussiek egy könnyebb csoportban. Főként a hollandok elleni teljesítményük alapján akár többre is lehettek volna hivatottak, mindenesetre szégyenkezni nincs okuk.

Barcelonában nincs fociláz. Talán a spanyolok korai búcsúja miatt is, de valahogy nincs az a hangulat, hogy mindenki a VB-t szeretné nézni. Magyarországon a legtöbb vendéglátóipari egység igyekszik legalább egy tévét beállítani, amin lehet nézni a meccseket. Mi magyarok már nagyon vágyunk egy kis sikerre a fociban. Csodálatos lenne visszatérni a futballelitbe, mint ahogy például Uruguay tette.

Vagy csak legalább ott lenni, megpróbálni és tisztességesen helytállni, mint Ausztrália.

Kategória: Mundial 2014, avagy a vb-blog | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>