(Majdnem) szertefoszlott álmok

Barcelonából jelentjük… 28. rész

Kiküldött tudósítónk Barcelonából jelentkezik, hogy egy tengerparti tapas barból vagy a Camp Nou lelátójáról ossza meg velünk a világ egyik legjobb futballcsapatával kapcsolatos élményeit.

Hogyan szalasztott el a Barca egy kivételes esélyt?

Csak néhány szó a spanyol labdarúgásról. Idén a Bajnokok Ligája döntőjét két spanyol csapat, azon belül is két madridi csapat játsza. Az Európa Liga döntőjében szintén van egy spanyol szereplő, persze ezt már korábban is tudtuk, hogy lesz, hiszen az elődöntőben két spanyol gárda csapott össze. A BL-ben csupán a Real Sociedad búcsúzott idejekorán. Ha hozzátesszük ehhez, hogy mind a Barcelonát, mind a Valenciát és korábban a Betist is csak egy-egy spanyol csapat tudta kiejteni, akkor azt a „meggondolatlan” következtetést vonhatjuk le, hogy a spanyol foci jelenleg uralja Európa labdarúgását. Persze korábban is, pl. tavaly és tavalyelőtt is erős spanyol dominancia volt az európai kupákban, és ne feledjük, hogy a válogatott még mindig címvédő, mind Európában, mind a világban.

És mi a helyzet a bajnoki cím sorsával? Nos, itt is hihetetlen izgalmak maradtak a végére. Rég volt ilyen kiélezett harc a trófeáért. A Barca pedig foghatja a fejét, hogy egy kiesőjelölt csapat ellen sem sikerült győznie a Camp Nouban. A barcelonai metrón szomorú tekintetekkel lehetett találkozni a szombati meccs után. A Getafe értékes pontot gyűjtött be a címvédő otthonában.

Messi találatára Angel Lafita válaszolt, majd a második félidőben sokáig azt hittük, hogy Alexis találata döntő lesz, mígnem a 93. percben ismét Lafita szerzett gólt, amire már nem volt idő reagálni. Ezzel szinte szertefoszlott a Barcelona utolsó reménye, de csak szinte. A 93. perc vasárnap is sorsdöntő minutum volt: Cristiano Ronaldo is ekkor mentette ikszre a Real meccsét a Valencia ellen, ami még sokat érhet a Blancóknak.

Mint ahogy korábban írtuk, a Valencia lehet a mérleg nyelve. Nos, ha nem is teljesen így lett, de mindenesetre a két valenciai csapat erősen befolyásolta ebben a fordulóban a bajnoki címért folyó küzdelmet. A Levante az Atlético hosszú győzelmi sorozatát szakította meg.

A kérdés továbbra is adott, lehet tippelni: kié lesz a bajnoki cím?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük