Cristiano Ronaldo jövője

Padlon Ronaldo es a Real

A hétvégén megkezdődik a spanyol pontvadászat, amely szokás szerint megint a Real és a Barca külön párharcáról szól majd, melyen belül a világ két legjobb labdarúgója, Messi és Ronaldo is rivalizál egymással.

Néhány hete a királyi klub vezetése eszméletlen fizetési ajánlattal állt elő Cristiano Ronaldo számára, amennyiben meghosszabbítaná az egyébként is még 2015-ig élő szerződését 2018-ig. A lépéssel nyilvánvalóan elébe mennének a portugál sztár elvágyódási szándékának, amelyet a klub körüli változások újabban ráadásul fel is erősítenek.

Valahol érthető, ha egy ilyen formátumú labdarúgó elégedetlen az elmúlt évek eredményeivel. Még Mourinhóval sem sikerült elhódítani egyetlen komoly trófeát sem, ráadásul maga Ronaldo is Messi árnyékában kénytelen élni.

Közben pedig Mourinho – aki újabban jó szokásához híven már egykori kedvencét is cinkeli – bedobta a törülközőt és lelépett, a helyére érkező Ancelotti remek edző, de neki meg régről a “keresztfia” Kaká, akinek új, hangsúlyosabb szerepet szán a Madridban. Ez azt is eredményezheti, hogy például Ronaldo lesz az egyedüli ék, hiszen Higuain távozott, Benzemánál pedig bármilyen összehasonlításban sokkal jobb futballista. Talán nem is ez az esetleges pozícióváltás szegné elsősorban a kedvét. Ám ha 120 millióért tényleg a spanyol fővárosba érkezik Gareth Bale, akkor nem hiszem, hogy sok maradása lenne.

Félreértés ne essék: Bale nem jobb Ronaldónál, sőt… De félelmetes bal lába van, nagyon jó szabadrúgáslövő, eszméletlen gyors labdával és anélkül is, és természetesen nem kicsit gólerős. Számos ponton konkurrenciát jelentene Ronaldónak. Ő pedig nem az a fajta, aki szeret a rivaldafényen bárkivel is osztozkodni.

Őszintén bevallom, amikor Ancelottit leszerződtették, és már nyílt titok volt, hogy Higany is távozik, megfordult a fejemben, hogy az új tréner a PSG-ből hozza maga után Zlatant. Na, az végképp betette volna az ajtót, és a brit szigetekig üldözte volna Ronaldót. 😀

Aki egyelőre nem írja alá a Real visszautasíthatatlan ajánlatát, és ki tudja, milyen tárgyalások folynak a színfalak mögött a Manchester Uniteddel. Augusztus 31-ig még nyitva van a transzferablak, azaz bármi megtörténhet.

A magam részéről azonban azt tanácsolnám neki, hogy maradjon. Idén végre fiatal, tehetséges, még feltörekvő játékosokkal erősítettek a Blancók, és szó ami szó, a megmaradt kerettel is kiállítható legalább egy fél világválogatott. Aztán a sikerek már csak rajtuk múlnak. Van egy nagyon jó edzőjük, aki már letett valamit az asztalra, és vélhetően Madridba se megbukni ment el. Sok változás történt Európában, beleértve a Barcelona keretét és kispadját is. Nem hiszem, hogy ne lehetne benne a szezonban sok igazán kiugró, nagy eredmény a Real számára.

A Manchester United egy ilyen szinten még tapasztalatlan új edzővel és a jelenlegi kerettel messze nincs egy súlycsoportban a Real Madriddal. A Barcában vagy a Bayernben nehezen tudnám elképzelni, vélhetően különböző okok miatt nem is látnák szívesen ezen klubok háza táján, más nagy csapat, amely meg is tudná fizetni, pedig az ő kvalitásaihoz mérten visszalépés lenne…

Persze, az is lehet, hogy ez csak a szokásos hiszti, ha éppen nem foglalkoznak eleget vele, és nem ő van a központban. A formájával, tudásával továbbra sincs baj, az előkészületi meccseken, legutóbb még a válogatottban is a tőle megszokott színvonalon szállítja a góltermést.

A Real Madrid és az elképesztő átigazolási összegek kapcsán csak az jut még eszembe, hogy milyen furcsa: minden idők egyik, ha nem A LEGNAGYOBB Real-játékosa, Puskás Ferenc ingyen került a királyi klubhoz…

Egy hozzászólás a(z) “Cristiano Ronaldo jövője” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük